0

Cégtörténet

Édesapám, a hajdani Dr. Lammel Kálmán már az 1960-as években az egyik leginnovatívabb kertészeti szakember volt, Magyarországon. Tanszékvezető egyetemi tanárként dolgozott a Kertészeti Egyetemen, a Szántó-Világszövetség elnöke volt, tanított német és amerikai egyetemeken, öt nyelven volt tárgyalóképes. Édesanyám az Ő tanítványa volt a Kertészeti Egyetemen, és amikor végzett, megalakította az első hazai dísznövény talajokat és öntözővizeket alanilzáló laboratóriumot az egykori Óbuda MGTSz Pünkösdfürdői telepén.

Ez a laboratórium sok ezer dísznövény kertész munkáját tette eredményesebbé. A FLORACHEM – családi cégként – 1998-ban alakult, két tepelhelyen, a Budaörsi úti Flóracoop és a szigetszentmiklósi Flóra Hungária Nagybani Virágpiacok területén.

Az elmúlt sok év során rendszeres beszállítóivá váltunk szinte valamennyi jelentős, Magyar dísznövény- és zöldségkertészetnek. Olyan holland, német, belga és olasz cégeknek lettünk hazai képviselete, akik az Európai kertészeti szakmában meghatározóak. Sok esetben piacvezetők. Ilyenek például a holland Saint-Gobain Cultilene, a belga Bogaerts Greenhouse Logistics, a német Planta Düngemittel GmbH, a holland Van Iperen International, a holland Van der Waay, a holland Hortiworld, a holland EMPAS, a német Folitec, a holland Mardenkro vagy az osztrák Multikraft cégek.

A holland ICL-SF (korábban Scotts) cég termékeinek importőrei vagyunk, és igen nagy hangsúlyt fektetünk e cég termékeire. 2017-ben sikerült egy új telephelyet létesítenünk, 100%-ban önerőből, mivel pest megyei, kereskedelmi profilú cégként, soha, semmilyen állami támogatást nem kaptunk. Az új, szigetszentmiklósi telephely jelenős előre lépest volt mind logisztikai szempontból, mind értékesítési környezetet tekintve. Kollégáink mind nagyon képzett, kítűnő, segítőkész szakemberek.

Reméljük, egyszer Önöket is vendégül láthatjuk üzleteink valamelyikében, és különösen reméljük, hogy elégedetten fogank kilépni tőlünk.

Dr. Lammel Kálmán

Cookie beállítások
Kosár tartalma
Tovább a kosárhoz